W obecnych czasach mamy ogromny dostęp do różnego rodzaju akcesoriów kuchennych. Sklepy internetowe oferują coraz większy wybór i różnorodność produktów w bardzo atrakcyjnych cenach.
Modne gotowanie
Współcześnie moda na gotowanie wzrasta. Telewizja transmituje wiele popularnych programów o gotowaniu, w których występują zwykli obywatele. Dostępnych jest także wiele przepisów na łatwiejsze oraz te bardziej wymagające potrawy. Chcąc osiągnąć dobre rezultaty nie wystarczą tylko przepisy i dobre chęci, warto zakupić także odpowiednie akcesoria. Gotowanie może być także pasją oraz możliwością spędzenia wspólnie czasu z rodziną. Jedzenie nie musi być nudne, to możliwość spróbowania wielu różnych smaków oraz wypróbowania wielu rodzajów przyrządzania dań i różnorodnych akcesoriów kuchennych. Nie tylko spożywanie ale także przyrządzanie posiłków może być swego rodzaju rytuałem oraz przyjemnością.
Zastosowanie brytfanny w kuchni
Brytfanna jest istotnym elementem wyposażenia kuchni, w której ceni się wysoką jakość spożywanych posiłków. Służą do przygotowania różnych, zarówno tradycyjnych jak i orientalnych potraw. Zapewniają długotrwałe utrzymywanie ciepła, jego równomierne rozprowadzenie podczas przyrządzania potrawy. Mogą być używane na kuchenkach oraz w piekarnikach. Idealnie nadają się do pieczenia zapiekanek, mięs oraz warzyw. Zatrzymują aromat dań, które przygotowujemy. Pieczenie w nich będzie dla każdego użytkownika wygodne i proste.
Brytfanna marmurowa
Ten rodzaj brytfanny jest lżejszy od pozostałych. Cechuje je nieprzywierająca wewnętrzna powłoka. Doskonale przewodzą ciepło, szybko się nagrzewają a także szybko wychładzają. Brytfanna zawiera pokrywkę z dozownikiem, można ją wykorzystać w celu podduszenia mięsa. Niniejszy rodzaj brytfanny jest bardzo łatwy w czyszczeniu, po użyciu szybko jest gotowa do ponownego użytkowania.
Brytfanna szklana
Wykonana jest ze szkła żaroodpornego. Nie rysuje się oraz nie matowieje podczas mycia w zmywarce. Można jej używać w mikrofalówkach, piekarnikach, zamrażarkach oraz lodówkach. Polecana do pieczenia ciast.
Brytfanna ceramiczna
Ten rodzaj brytfanny długo akumuluje ciepło oraz jest ekologiczny. Podczas obróbki termicznej nie wytwarzają żadnych związków chemicznych, polecane są dla alergików. Wymaga uwagi podczas jej użytkowania gdyż uderzenie lub wypuszczenie brytfanny może skutkować jej uszkodzeniem. Szczelna pokrywa kontroluje temperaturę przygotowywanej potrawy. Może być użytkowana na kuchni indukcyjnej.
Brytfanna stalowa
Wykonana ze stali nierdzewnej. Polecana do gotowania bez tłuszczu, łatwa w czyszczeniu (także w zmywarce). Można jej używać w piekarnikach oraz wszystkich rodzajach kuchenek.
Brytfanna żeliwna
Cechuje ją wyjątkowa wytrzymałość. Brytfanna żeliwna charakteryzuje się dobrym stopiniem nieprzywieralności. Mogą być stosowane na palniku lub otwartym ogniu. Bardzo dobrze rozprowadzają ciepło, a ścianki zapewniają równomierne zapiekanie, smażenie i duszenie potraw.